Vanning

vanne

Vanning kan være krevende. Vanner jeg for lite, vanner jeg for mye? Det er ikke alltid godt å vite. De fleste planter, inkl. plenen, foretrekker en skikkelig rotbløyte og deretter opptørring før neste vanning. I dagligtale er en rotbløyte en nedbørsmengde som er stor nok til å trenge ned til røttene.

Vanning med spreder

Når det er snakk om kunstig vanning er en rotbløyte 25-30 mm vann pr kvm. Dette kan enkelt kontrolleres ved å skjære av en melkekartong ca 3 cm fra bunnen og sette denne under sprederen. Når begeret er fullt har plantene fått nok vann.

Vanning med slange eller hagekanne

Vanner du krukker/potter er det viktig med hull i bunn av potta slik at overskytende vann finner veien ut. Dersom det ikke er mulig med hull, sørg for et drenerende lag med Lecakuler nederst i potta.

Sørg for å vanne tilstrekkelig slik at jorda blir gjennomtrukket av vann også nederst ved røttene. Mange hageeiere vanner for lite slik at plantenes røtter søker oppover istedet for nedover.

Vann om morgenen

Det er en fordel å legge vanningen til morgenen. Da kan du se an hva slags vær det blir, og om plantene trenger mye vann, eller om de trenger vann i det hele tatt. Ved vanning om morgenen rekker planten å bruke opp vannet i løpet av dagen. Da reduserer risikoen for soppsykdommer som gjerne oppstår når det lokale miljøet er fuktig.

Husk å gjødsle jevnlig

Hyppig vanning med rent vann vasker ut næringsstoffene. Pass derfor på å tilføre gjødsel jevnlig.

Produkt lagt i handlekurven
0 enheter - kr 0,00