Bruk av Superba gjødsel

Hva er Superba?

Supberba 1 kg

Superba er et vannløselig kunstgjødsel som kan brukes til alle blomster og grønnsaksplanter. Som alle gjødselprodukter inneholder Superba de viktigste næringsstoffene: nitrogen, fosfor og kalium. I tillegg inneholder det en rekke mikronæringsstoffer i små konsentrasjoner.

Hva er fordel med Superba?

Superba er tilsvarende gjødsel som brukes i produksjonsgartnerier. Fordelen med Superba er at det inneholder alle nødvendige næringsstoffer. Superba kan benyttes til alle næringskrevende vekster. Særlig sommerblomster og grønnsaksplanter som har kort og intensiv vekstsesong har fordel av dette gjødselet.

En annen fordel er at Superba er konsentrert. Dvs. at det er små mengder som skal til pr vanning. 1 kg Superba vil rekke til ca 800 liter ferdig gjødselvann.

Hvordan bruke Superba?

Superba er vannløslig. Man tilsetter en teskje til 4 liter vann og vanner med dette gjerne hver gang du vanner. Mange lager også en stamløsning som man tilsetter vannet.

Superba i kombinasjon med kalksalpeter

Superba brukes også ofte vekselvis med Kalksalpeter. Kalksalpeter er et mineralgjødselslag som består av nitrogen (N) og kalsium (Ca). Kalsium er viktig for å bygge sterke cellevegger i plantene. Kalsium er også viktig for tomater for å forebygge griffelråte. Med ekstra nitrogen vil også plantene bli kraftige.

Hvordan lage en stamløsning med Superba?

En stamløsning er en meget konsentrert blanding med gjødsel som man tilsetter vannkannen. Fordelen med dette er at gjødselet er ferdig oppløst når du blander. En liten mengde (0,5 dl) av stamløsningen tilsettes vannkannen (10 liter).

Fremgangsmåte stamløsning med Superba: tilsett 600 gram Superba i en fem liters dunk med vann, bland godt. Bruk 0,5 dl av stamløsningen i en 10 liters vannkanne. Brukes hver gang du vanner.

Framgangsmåte stamløsning med Kalksalpeter: Tilsett 400 gram kalksalpeter i en fem liters dunk med vann, bland godt. Bruk 0,5 dl av stamløsning i en 10 liters kanne Brukes hver gang du vanner.

Oppsummering

  • Superba er et meget effektivt gjødsel. Særlig i kombinasjon med kalksalpeter.
  • Tilsettes vannet hver gang du vanner.
  • Bruk stamløsninger:
    • Superba: 600 g/5 ltr vann. Tilsett 0,5 dl av stamløsningen i 10 liters vannkanne.
    • Kalksalpeter: 400 g/5 ltr vann. Tilsett 0,5 dl stamløsning i 10 liters vannkanne.
    • Bruk stamløsningene hver gang du vanner. I samme vannkanne er ok.

Vi sender disse produktene til hele landet eller du kan kjøpe det hos oss i våre åpningstider.

Produkt lagt i handlekurven
0 enheter - kr 0,00