Potting

Hva slags jord skal jeg bruke?

Bruk kvalitetsjord. Grov og luftig jord for å gi røttene luft. Dette er noe av det viktigste for å lykkes med plantene dine. Bland gjerne inn perlite for gi jorda struktur og røttene luft.

Perlite gir jorden struktur
Perlite tilsettes jorda for å gi struktur. Det gir livsviktig luft til røttene og sørger for drenering. Et godt jordforbedringsalternativ. Ca 20 % perlite blandes inn. Bruk gjerne mer til planter som er litt sensitive for mye vann, som f.eks. Fuchsia og Lavendel.

Hvor stor potte skal jeg bruke?

Hvor stor potte du velger er litt avhengig av hvor du er på kalenderen, hvilken sort du har sådd og hvor god plass du har. Det finnes alle mulige størrelser av potter.

Jeg har sådd og skal potte om.

Dersom du har startet med frø, pott om når veksten stikker 4-6 cm opp av såkassa. Det kan da være greit å velge en liten potte, 8 eller 9 cm i diameter. Da er det litt
lettere å ha kontroll på vanningen. Planten skal ikke ha mye mer vann enn den klarer å ta opp. For fuktig jord, kan føre til problemer med råte. Vi blander ofte inn Perlite i vår jord når vi potter om. Dette gir luft til røttene og god drenering.

Planten min trenger større plass

Man potter gjerne om en plante når den har «vokst ut» av potta si. Enten når rotsystemet sprenger i gjennom potta, eller du ser det er veldig tett med røtter hvis du klarer å få av potta. Kraftigvoksende planter (tomat, agurk, pelargonia, fuchsia) bør ha store potter, særlig når de skal settes ut. Da sparer du deg for en del vanning, og de blir store utover sesongen. Litt avhengig av sort bør du ha minimum 5 liters potter til kraftige planter, gjerne 7,5 liter eller 10 liter. Dette er avhengig av hva man har plass til også selvsagt.

Produkt lagt i handlekurven
0 enheter - kr 0,00