Lilje, “Stargazer” – 2 stk. løk

kr 79,00

Nydelig rosa, hvit og gule sjatteringer, som gir et eksotisk innslag i hagen. Liljer kommer tilbake år etter år. Høyde: ca 90 cm Blomstring: august-september Farge: sjatteringer av rosa, hvit og gul Vinterherdig: Ja, løken kan være i jorda om vinteren. Vanskeligere å få til overvintring i potte.

På lager

**Vi har manuell lagerstyring og prøver etter beste evne å ha oversikt, men vi må ta forbehold om at vi kan gå tom for enkelte varer før vi får oppdatert nettbutikken.

Trygg betaling
  • Visa Card
  • MasterCard
Varenummer: 5335 Kategorier: , , Stikkord: , , ,

Beskrivelse

Lilje-løk kan plantes rett ut etter frost, eller man kan forkultivere inne. Liljer tåler vinteren i bakken. Overvintring i potte er mer krevende.

Forkultivering:
Sett løkene i potter med jord ca 10  cm dypt. Vann godt til å begynne med. Forsiktig med vann til de har spirt. Start 3-4 uker før de skal settes ut. Knollene drives fram i 15-18 grader med lys. Settes ut når telen er ute av jorda i april/mai.

Plante rett ut:
Vent til frosten er over, minimum 6-8 grader i jorden. Løken kan plantes i både store krukker og rett i bed. Løken dekkes med 10-15 cm jord, vann godt ved planting. Bruk veldrenert jord. Vær forsiktig med vann til den begynner å vokse. Knollene kan bli utsatt for råte hvis de står i veldig fuktig miljø over tid.

Trives i sol men gjerne skygge på roten/løken.

Liljen kan trenge støtte dersom den blir høy og vaiete.

Overvintring:
Løken overvintrer best i bakken. Dersom du har liljen i potte anbefales at løken spas ned i bakken før frost for overvintring.

Vi både sender pakker til hele landet, og kjører ut varer i Asker og Bærum. Enkelte varer egner seg ikke for sending. Disse er merket på hvert enkeltprodukt.

Du kan også velge å hente varene på gartneriet.

Les mer om frakt, levering og henting på gartneriet