Viser alle 8 resultater

  • Plukksalat, “Skilton”

    kr 65

    Vakker plukksalat med finflikete, sprø blader. Ganske lave og kompakte planter. Gjenta såingen med to ukers mellomrom for å ha tilgang til friske, sprø salatblad hele sommeren. Tynningshøst før plantene får det trangt, og høst deretter blad etter hvert. Kan også dyrkes i potte. Trives best i moldholdig og veldrenert jord som holder på fuktigheten. Vann regelmessig.

    Direkte såing: Tidlig, så snart jorden er klar, frem til juli. Vann i såfuren før såing. Viktig å holde såingen fuktig. Spirer dårlig i varme, og spirer ikke ved temp. over 20°C.

  • Plukksalat, Salad bowl

    kr 55

    Salat med løst knyttede hoder i vakker grønn farge. Vokser fint i lave temperaturer. Dekk med fiberduk om høsten for lengre avlingstid. Tenk på at salat vokser best i sval jord og at bladene blir best om plantene vannes rikelig.

  • Plukksalat, Red salad bowl

    kr 55

    Salat med løst knyttede hoder i vakker rød farge. Vokser fint i lave temperaturer. Dekk med fiberduk om høsten for lengre avlingstid. Tenk på at salat vokser best i sval jord og at bladene blir best om plantene vannes rikelig.

  • Issalat, Calmar

    kr 55

    Fin sort som gir grønne, faste og tette hoder. Gjentatt såing gir tilgang til frisk salat hele sommeren. Tynningshøst før plantene får det trangt, høst deretter hele planter etter hvert. Trives best i moldholdig og veldrenert jord som holder på fuktigheten. Vannes regelmessig.

    Forkultivering: For tidligere innhøsting, 3-4 uker før utplanting.

    Direkte såing: Tidlig, så snart jorden er klar, frem til juli. Vann i såfuren før såing. Holdes fuktig. Spirer dårlig i varme. Spirer ikke ved temp. over +20°C.

  • Bladsalat, Lollo Rossa

    kr 55

    En mellomting mellom plukksalat og hodesalat. Bladene danner tette rosetter av sprøde og krusete grønne blader. Blir rødlig, spesielt i kantene. Gjentatt såing gir friske blader hele sommeren. Tynningshøst og høst deretter (ca. 2mnd etter såing) hele planter etter hvert. Trives best i moldrik og veldrenert jord som holder på fuktigheten. Vann regelmessig.

    Forkultivering: For tidligere innhøsting, 3-4uker før utplanting.

    Direkte såing: Tidlig, så snart jorden er klar, frem til juli. Vann i såfuren før såingen. Holdes fuktig. Spirer dårlig i varme. Spirer ikke ved temp. over +20°C.

  • Hodesalat, “Merveille des quatre saiso”

    kr 48

    Velkjent sort fra 1800-tallet. Rødtonet med bulkete blader. Hodene er relativt løse. Gjentatt såing gir tilgang til frisk salat hele sommeren. Trives best i moldholdig, fuktig og veldrenert jord. Vannes regelmessig.

    Forkultivering: For tidligere innhøsting, 2 uker før utplanting.

    Direkte såing: Tidlig, så snart jorden er klar, frem til juli. Vann i såfuren før såingen. Holdes fuktig. Spirer dårlig i varme. Spirer ikke ved temp. over +20°C.

  • Salat, Baby Leaf mix

    kr 55

    Miks av ‘Amerikanischer Brauner’, ‘Salad Bowl’, ‘Red Salad Bowl’, ‘Lollo Rossa’, ‘Australische Gele’ og ‘Rouge Grenobloise’. Spirer best i sval jord, vokser fint i kaldvær. Dekk med fiberduk om høsten for lengre avlingstid.

  • Ruccola

    kr 55

    En populær, god og spennende plantene som brukes i salat og i ulike retter. Smaken er særegen; krydret og litt pepret. Dyrkes på friland eller i potte. Kan også dyrkes innendørs året rundt, får da en mildere smak. Gjentatt såing gir tilgang til frisk salat i lang tid. Høstes sped ca. 3-5uker etter såing og før blomstring. Trives best i moldholdig og veldrenert jord som holder på fuktigheten. Vannes regelmessig. Dekk med fiberduk for å hindre angrep av skadeinsekt.

    Direkte såing: Tidlig, så snart jorden er klar, frem til august. Vann i såfuren før såing. Holdes fuktig.