Oktober
Prydbusker kan plantes så lenge du får hull i bakken.
Legg litt grov torv eller blader rundt rosene og hypp opp 10-15 cm.
Hvis det er tørt, så vann før frosten kommer i bakken.
Prydbusker kan plantes så lenge du får hull i bakken.
Legg litt grov torv eller blader rundt rosene og hypp opp 10-15 cm.
Hvis det er tørt, så vann før frosten kommer i bakken.
3.gangs gjødsling av plenen foretas i begynnelsen av august.
De fleste planter liker å bli beskåret mens de fortsatt er i vinterdvale. Husk at blomstrende prydbusker som danner knopper på ettersommeren ikke bør beskjæres før umiddelbart etter blomstring, eks.vis: Syriner, Brude-spirea, Gentspirea, Duftskjærsmin, Forsythia, Rhododendron, Fagerbusk. Husk å vanne prydbuskene med en gang telen…
Ikke klipp plenenfor kort. 4-5 cm bør stå igjen. Da busker gressplanten seg og det blir vanskelig for mosen å etablere seg. Når du vanner bør plen og prydbusker få en såkalt rotbløyte, det tilsvarer 25-30 mm nedbør. Merk av 30 mm innvendig i en…
Prydbusker, stauder og andre flerårige vekster kan plantes med engang telen har forsvunnet. Sommerblomster kan plantes fra midten av mai da er faren for nattefrost over. Husk gjødsling av sommerblomstene, de fleste gjødsler altfor sjelden. Info-ark “Råd om gjødsling” får du i gartneriet.
Vi er nå vanligvis inne i den kraftigste vekstperioden, husk å følge opp med gjødsling slik at plantene ikke sulter ihjel. Dette gjelder særlig sommerblomstene. Med mye vanning vaskes næringssaltene ut av jorda. Sett krukker og kasser under tak ved mye nedbør.
Hvis du bør kalke plenen så gjør dette etter at telen er ute av jorda eller så samler kalkvannet seg på det laveste punktet. Se forøvrig infoarket “Råd om kalking”. Syriner og tulipaner liker gjerne litt kalk, men la vær å kalke surjordsplanter som rhododendroen…
Du har ingen produkter i handlekurven.