Vi har nå stengt nettbutikken for sesongen.
Du kan fortsatt kikke på produktene, men får ikke mulighet til å handle på nett. Siste åpningsdag for gartneriet er 3. juli.
Vi ønsker deg velkommen tilbake våren 2023!

Lilje, «Mascara» – 2 stk. løkKan dessverre ikke kjøpes for øyeblikket

kr 79,00

Fantastisk mørk burgunder lilje, som gir et eksotisk innslag i hagen. Liljer kommer tilbake år etter år. Høyde: ca 90cm Blomstring: august-september Farge: Mørk burgunder, nesten brun Vinterherdig: Ja, løken kan være i jorda om vinteren. Vanskeligere å få til overvintring i potte.  

Beskrivelse

Lilje-løk kan plantes rett ut etter frost, eller man kan forkultivere inne. Liljer tåler vinteren i bakken. Overvintring i potte er mer krevende.

Forkultivering:
Sett løkene i potter med jord ca 10  cm dypt. Vann godt til å begynne med. Forsiktig med vann til de har spirt. Start 3-4 uker før de skal settes ut. Knollene drives fram i 15-18 grader med lys. Settes ut når telen er ute av jorda i april/mai.

Plante rett ut:
Vent til frosten er over, minimum 6-8 grader i jorden. Løken kan plantes i både store krukker og rett i bed. Løken dekkes med 10-15 cm jord, vann godt ved planting. Bruk veldrenert jord. Vær forsiktig med vann til den begynner å vokse. Knollene kan bli utsatt for råte hvis de står i veldig fuktig miljø over tid.

Trives i sol men gjerne skygge på roten/løken.

Liljen kan trenge støtte dersom den blir høy og vaiete.

Overvintring:
Løken overvintrer best i bakken. Dersom du har liljen i potte anbefales at løken spas ned i bakken før frost for overvintring.

Du liker kanskje også…