Desember
Ute er det ikke lenger så mye å passe på bortsett fra fare for snebrekk. Inneplantene går sin verste tid i møte med lite lys, tørr luft og skiftende temperaturer. Gi lite eller ingen gjødsel. God Jul!
Ute er det ikke lenger så mye å passe på bortsett fra fare for snebrekk. Inneplantene går sin verste tid i møte med lite lys, tørr luft og skiftende temperaturer. Gi lite eller ingen gjødsel. God Jul!
Ikke klipp plenenfor kort. 4-5 cm bør stå igjen. Da busker gressplanten seg og det blir vanskelig for mosen å etablere seg. Når du vanner bør plen og prydbusker få en såkalt rotbløyte, det tilsvarer 25-30 mm nedbør. Merk av 30 mm innvendig i en…
Når telen kommer i bakken kan plantene ikke lenger ta opp vann, og da starter uttørkingen. Den øker med økende vind og med lavere luftfuktighet (kaldt vær). Nyplantinger, særlig nåletrær med stor fordampningsoverflate, klatreplanter og andre planter utsatt for trekk bør dekkes med strie.
Hvis du bør kalke plenen så gjør dette etter at telen er ute av jorda eller så samler kalkvannet seg på det laveste punktet. Se forøvrig infoarket “Råd om kalking”. Syriner og tulipaner liker gjerne litt kalk, men la vær å kalke surjordsplanter som rhododendroen…
Tenk på vitaminene, det er nå vi trenger dem. Dyrk karse av frø, den blir ferdig på meget kort tid. Dyrkingsmåten står på pakken. Kjøp store frøporsjoner, her er det A- og C-vitaminer og dertil forsmak på vårens gleder. Du kan også skaffe deg “vårtegn”…
Ta inn Georgine- og Skaugumknoller før nattefrosten kommer. La gresset være 6-7 cm ved overvintring. Rakk du ikke å kalke i vår kan du event. foreta dette i midten av måneden. Tid for legging av tulipaner og annen høstløk.
Prydbusker, stauder og andre flerårige vekster kan plantes med engang telen har forsvunnet. Sommerblomster kan plantes fra midten av mai da er faren for nattefrost over. Husk gjødsling av sommerblomstene, de fleste gjødsler altfor sjelden. Info-ark “Råd om gjødsling” får du i gartneriet.
Du har ingen produkter i handlekurven.