tittel

 

Sommerblomster

Vi har et bredt utvalg av sommerblomster, mange du kanskje ikke finner andre steder. Vi har ca. ca 160 ulike sorter. Mye av mangfoldet av sommerblomster har blitt redusert som følge av sterk spesialisering i produksjonsleddet i bransjen. Derfor lager vi selv planter som er umulig eller vanskelig å skaffe fra de store produsentene. Vanlige sorter lager dyktige kolleger for oss. Vi har f.eks. et bredt utvalg av pelargonier.

Du kan se noen bilder fra vårt anlegg her 

Bacopa hvit, ampel

Ampelplanter

De fleste hengeplanter krever et visst jordvolum for å kunne utvikle seg skikkelig. Vi bruker stort sett ampler som er 27-30 cm i dameter. De fleste sortene får du også kjøpt i vanlig pottestørrelse. I tillegg har vi blandingsampler i mange varianter.

blueberry_185829

jordbar

Bærbusker

Vi har et lite utvalg av bærbusker og jordbær

  • Bjørnebær
  • Blåbær
  • Solbær
  • Rips
  • Bringebær
  • Jordbær
  • Stikkelsbær

 

Salat

 

Grønnsaksplanter

Av grønnsakplanter har vi som regel følgende sorter: tomatplanter, ulike typer salatplanter, flere kålsorter, selleri, mangold, purre, gressløk, agurk, squash, gresskar, paprika, chili og mais.  

Krydderplanter

Våre krydderplanter lager vi ikke selv, men her er det en dyktig kollega som har spesialisert seg på dette som hjelper oss. Vi har som regel følgende sorter: Basilikum, Dvergbasilikum, Sitronmelisse, Brønnkarse, Estragon, Gressløk, Koriander, Lavendel, Løpstikke, Merian, Mynte, Oregano, Rosmarin, Salvie, Sitrontimian, Timian, Glattbladet persille og Kruspersille.

Krydder i mange varianter

IMG_3458

Stauder

Vi har et hyggelig utvalg stauder, som lages av en meget dyktig produsent. Vi forsøker å ta de inn de mest vanlige sortene i tillegg til noen mer spesielle. Utvalget er jevnt fordelt på tidlig-, sommer- og høstblomstrende stauder. 

 

IMG_0876

 

Frø

Vi har porsjonsfrø av diverse grønnsaksplanter og følgende blomster: Erteblomster, ringblomst og blomkarse. Vi har også plenfrø.

 

lawns

Utleie av plenvalser

Skal du legge plen kan du leie plenvalse og kjøpe plen-frø hos oss. 

Her kan du lese råd om å anlegge plen

Jord bark

 

 

 

 

lawns IMG_8197 (1)

Veksttorv, bark, gjødsel og jord

Vi har det meste du trenger for å få det til å blomstre og gro: 

Veksttorv: Vi selger kun gartnervare og ikke “snus”!

Bark: Hos oss får du kompostert bark som ikke stjeler nitrogen fra plantene slik som den ferske. Spa i sekk eller tilhenger. Sekk får du hos oss. Tilhenger kan du leie på Statoil Slemmestad, tlf. 31 28 13 43.  Trenger du et helt billass (minimum 11 m3) kan du ringe Runar Larsen på mobil 950 52 920.

Naturgjødsel:

-Tørket, granulert og luktsvak hønsegjødsel 

-“Snill” mot meitemark og viktige mikro-organismer. 

-Super til roser 

-Lettvint til plen og sommerblomster 

-Langvarig virkning 

Mineralgjødsel: Blåkorn i 7,5 kg eller 3,75 kg pose 

Blomsterjord: Vi selger den samme typen jord som vi bruker i vår egen produksjon. Tjerbo - Gartnerjord. Denne er beregnet til krukker og kasser. 

 

Hagejord: Vi har til enhver tid liggende en stor haug som er beregnet til prydbusker og plen. Spa i tilhenger eller i 70 liter sekk (Sekk får du av oss) Tilhenger kan du leie på Statoil Slemmestad, tlf 31 28 13 43. Trenger du et helt billass (minimum 11 m3) kan du ringe Runar Larsen på mobil 950 52 920. 

 

Plantevernmidler

De senere årene har myndighetene sterkt begrenset de midler som hageeiere og vi yrkesgartnere kan benytte. På lengre sikt skal vi være glade for det. Ta med deg skadeproblemet og vi skal se om vi ikke kan hjelpe deg. 

Jordforbedring

Krukker

 

Teglpotter/Blomsterkasser

Vi har et lite utvalg av teglpotter, dekorpotter, trekasser, store krukker og balkongkasser. Hvis du har egne kasser eller krukker som du ønsker å få pottet kan du ta dem med til oss, så planter vi for deg.